Cooinda - Yellow Waters

Wat is natuur toch mooi zei Eric toen we van de Yellow Waters Cruise afkwamen. Twee uur geduurd met als laatste kadootje een sunset. Tegen die tijd had ik al geen zin meer om mijn camera te pakken, je wordt een beetje mooie uitzichtmoe. We liepen naar de bus. Moet je horen zei Eric die insecten in die boom, zoiets hebben wij namelijk ook in de tuin. Ach wat een desillusie, het was de airco van de tourbus....

Vandaag aangekomen bij Cooinda, onze tweede camping. Allemaal even mooi, alleen geen satellietverbinding dus we zijn even niet bereikbaar. Cooinda ligt in het zuidwesten van Kakadu Park. Het is wat commerciëler dan Aurora, maar wel weer helemaal leuk.

Meteen de Yellow Water boottocht geboekt, en we zijn nu naast krokodillen ook allebei volledig klaar met boottochtjes oh ja en vogels. Wel was het hier weer ongelofelijk mooi. Dit gebied bestaat voornamelijk uit wetlands, een moerassig deel van het park, waar je vooral heel veel vogels vindt naast een verdwaald wild paard (met ook weer een vogel op zijn rug).

Het heeft af en toe iets weg van Nederland, grote weide vlakten met veel eenden, ganzen en bomen langs het water. Voor de vogelkenners, we hebben nog een vogeltje gezien (een king fisher) waar naar het schijnt de vogelaars dagen voor komen zoeken, zit ie daar gewoon! Eric heeft nog geprobeerd hem vast te leggen, maar er kwam even een Duitser met hoed voor hem staan, lag bijna tussen de krokodillen zeg.

Morgen half 7 op, want op tour.